İçeriğe geç

Gece Yatakta Hangi Zikirler Çekilir

Gece yatarken hangi zikir çekilmeli?

Yatmadan önce hangi dualar okunmalıdır? Hadislerden öğrendiğimiz kadarıyla, yatağa girerken Hz. Muhammed’in öğrettiği dualardan biri okunmalıdır. Otururken veya yan yatarken Subhanallah, Elhamdulillah ve Allahu Ekber zikri otuz üç kez okunmalıdır.

Gece yatarken hangi tesbih çekilir?

Hz. Ali radıyallahu anh’ın rivayetine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ona ve Fatıma radıyallahu anha’ya şöyle buyurdu: “Yatağınıza gireceğiniz zaman -veya istirahat edeceğiniz zaman- otuz üç defa Allahu Ekber, otuz üç defa Sübhanallah, otuz üç defa Elhamdülillah deyin.” buyurdu.

Yatakta yatarak zikir çekilir mi?

Yatarak namaz kılmanın bir sakıncası var mıdır? Allah’ı anarak ayakta, oturarak veya yatarak namaz kılmanın bir sakıncası yoktur. Kur’an-ı Kerim’de: “Onlar ayakta, oturarak ve yanları üzerine yatarak Allah’ı anarlar.” (Al-i İmran, 3/191) buyurulmaktadır. Berâ b. Azib (r.a.) hadisine göre, Hz.

Her kim yatağına girerken bu duayı okursa?

CEBRAİL’E (a.s.) EMREDER! Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyuruyor ki: “Kim yatağına girerken bu duayı okursa Allah (cc) Cebrail’e (as): “Kulumun her türlü ihtiyacını ve arzusunu yerine getir.” buyurur. Okunacak dua: “Sübhanallahi vel hamdu lillahi ve lâ ilahe illallahu ve estağfirullah.”

En kuvvetli zikir hangisidir?

Yüce Allah en yüksek kitabına Zikir adını vermiştir. (Hicr, 15/9.) “Lâ ilâhe illallah” sözü hem imanın ifadesi hem de zikrin kendisidir.

Gece zikir nasıl yapılır?

İbadetin geçerliliği için bazı şartlar aransa da zikre hiçbir şart konulmamıştır. Zikir, gece gündüz, ayakta, oturarak, yatarak, abdestli veya abdestsiz yapılabilir. En faziletli zikir, kalp ve dil ile yapılan, yani dilin kalpte olanı açığa vurduğu zikirdir.

Zikir çekerken başı kapatmak gerekir mi?

(Şâtıbî, el-Muvâfakât, 2/489) Bu sebeple namaz kılarken başını takke, sarık vb. bir şeyle örtmesi daha iyidir. Ancak başı açık olarak namaz kılmak da caizdir.

Peygamber efendimiz gece yatmadan önce ne yapardı?

Peygamberimiz (s.a.v.) yatmadan önce İhlas, Felak, Nas ve Ayetel Kürsi ayetlerini okur, avucuna üfler ve vücudunu mesh ederdi. Yatsı namazından sonra Amenerrasulü ve Mülk surelerini okurdu. Yatsı namazından sonra dünya sözlerinden uzak durmak ve yatsı namazı için uyumak sünnettir.

Allah’ın zikirleri nelerdir?

Tekbir (Allahu ekber), Tahmîd (Elhamdülillah) ve Tehlil (La ilahe illallah), Cenab-ı Hakk’ı tesbih eden en anlamlı ve değerli zikir sözlerindendir.

Zikirler abdestsiz çekilir mi?

Tespih çekerken ve Allah’ı anarken yıkanmak gerekmez.

El açmadan dua edilir mi?

Dua ederken yapılacak en iyi şey, kalbinizle, dilinizle ve açık ellerinizle dua etmektir. Ancak, elleri açmadan sadece kalbinizden gelen dualar da geçerlidir. Kişi yürürken, otururken, çalışırken veya yatarken, her an dua edebilir.

Televizyon izlerken tesbih çekilir mi?

Kötü programları seyretmek caiz değildir. İyi programları seyrederken tespih çekmekte bir sakınca yoktur. Ancak tespihi, manasını tefekkür ederek ve tefekkür ederek kılmak daha faziletli ve sevaplıdır.

Gece yarısı hangi zikir çekilir?

Gece yarısı yapılan birçok ibadetin sevabı olduğu gibi, namazdan sonra dua etmek ve zikir çekmek de birçok sevap getirir. Gerçek şu ki Lehül mülktür ve Lehül hamdudur çünkü evrensel okumaya muktedirdir.

Hangi 5 şeyi yapmadan yatma?

Bu 5 şeyi yapmadan yatağa girmeyin! Kuran’ı baştan sona okumadan, 4000 dirhem sadaka vermeden, Kabe’yi ziyaret etmeden, cennetteki yerinizi hazırlamadan, öfkelendiğiniz biriyle barışmadan.

Her kim gece yatmadan önce bu duayı okursa Cebrail?

Her kim uyumadan önce bu duayı okursa, Allah (cc) Cebrail’e (a.s.): “Kulumun her ihtiyacını ve arzusunu yerine getir.” buyurur. Okunacak dua: “Sübhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe ilallahu ve estağfirullah.” “Allahümme inni es’elüke bin fad ve rahmetike fe innehumâ bi Yedike lâ YemliküHümâ ehaden sivâk.” 3 Kasım 2023

Kim bu duayı 3 kere okursa?

Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: “Kim bu duayı her sabah ve akşam üç defa okursa ona zarar gelmez.” (Ebû Dâvûd)

Uyku için Allah’ın hangi ismi okunur?

Ve sen ne uyku, ne de uyuşukluk hisseden Hayy ve Kayyum’sun! Ey Hayy ve Kayyum olan Allah’ım, gecem huzurlu, gözlerim uykulu olsun.” Bu duayı okuduktan sonra Muavvizeteyn (Felak ve Nas) surelerini de okuyabilirsiniz.

Gece yatmadan önce hangi esma okunur?

Peygamberimiz (s.a.v.) yatmadan önce İhlas, Felak, Nas ve Ayetel Kürsi ayetlerini okur, avucuna üfler ve vücudunu mesh ederdi. Yatsı namazından sonra Amenerrasulü ve Mülk surelerini okurdu. Yatsı namazından sonra dünya sözlerinden uzak durmak ve yatsı namazı için uyumak sünnettir.

Uyumak için hangi zikri çekmeliyim?

Rahat ve keyifli bir uyku çekmek veya güzel rüyalar görmek için, rüyalarımızı hatırlayarak uyanmak ve onlarla iş birliği yaparak ilerlemek istiyorsak, uyumadan önce 7 veya 12 kez Musavvir veya Bedi Esma’ül Hüsna’yı söyleyerek uyku sürecini başlatabilirsiniz. Bunu çocuklarınıza da yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir