Bonfile nasıl seçilir?
Yağsız bir bonfile veya biftek yerine yağlı damarlı et seçin. Aksi takdirde etiniz pişirme aşamasında kurur ve lezzetini kaybeder. Bonfile veya antrikot tercih ediyorsanız, etinizi asla ezerek inceltmeyin. Bu şekilde et, dokusuna zarar vermeden pişirme aşamasında parçalanmaz.
Antrikot mu yumuşak bonfile mi?
İşte bir hatırlatma: Sert eti yumuşatma ipuçlarına göz atmayı unutmayın, Şef. Yüksek kaliteli ve yumuşak etler arasında bonfile, antrikot, antrikot, T-bone biftek ve porterhouse bulunur. Bonfile, yağsız eti tercih eden misafirleriniz için daha uygun bir seçim olabilir ve antrikot yağlı eti sevenler için daha uygun bir seçim olabilir.
Dana bonfile nasıl anlaşılır?
Fileto: Buzağının sırt ve arka kısmında bulunan bir parçadır. Hayvanın her iki yanında, biri sağda biri solda olmak üzere bulunan bir kas dokusudur. Toplam ağırlığı 1,5 ile 2,5 kilogram arasında değişir. Hayvanın sırtında çok aktif bir kas dokusu olduğundan yağ içermez.
Kasaptan et alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Etin doğal rengi pembedir. Etin rengi biraz daha koyu olabilir, ancak mor olmamalıdır. Yaygın inanışın aksine, taze et serttir ve dinlendirilmesi gerekir. Satış noktasında ve kasaplarda gerekli ve yeterli teknik ve hijyenik koşulların sağlanması önemlidir.
Bonfile ile biftek arasındaki fark nedir?
Biftek, hayvanın en değerli kısmı olarak kabul edilir çünkü tendon veya yağ içermez. Bu nedenle bifteklerin fiyatı diğer et parçalarından daha yüksektir. Fileto: Böbrek yatağından başlayıp belin her iki tarafına kadar uzanan dananın kas parçasıdır. Yağ veya iç organ içermez.
Bonfilenin yumuşak olması için ne yapmalı?
Filetoyu ateşte mühürlemeden önce, tüm yüzeye serperek tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyin. Bu, etin pişirme sırasında su salmasını önleyecek ve yumuşaklığını koruyacaktır. Kapattıktan sonra, filetoyu hemen ateşten almadan, istediğiniz pişirme seviyesine bağlı olarak 5-12 dakika daha pişirin.
Bonfile et neden sert olur?
Yüksek ateşte pişirin: Filetoyu her iki tarafını da yüksek ateşte kızartın. Yüksek ısı etin dışını güzelce kızartırken, iç kısmı yumuşak ve sulu kalır. Pişirme süresine dikkat edin: Pişirme süresinin çok uzun olmadığından emin olun. Çok uzun süre pişirmek etin sertleşmesine neden olabilir.
Dana etinin en güzel yeri neresidir?
Bonfile, rosto dana eti, antrikot (bonfile; dananın iki kürek kemiği arasından çıkarılıp şinitzelden çıkarılan kemikli et parçası) ve T-bone kesimleri dana etinin en yumuşak kısımlarıdır ve bu nedenle ızgara için mükemmeldir.
Antrikot mu daha iyi kontrfile mi?
Kemiğin iç kısmındaki kısım bonfile, dış kısmındaki kısım ise filetodur. Ribeye’nin bacağa doğru devamındaki kastır. Sirloin, antrikottan daha yağsız olduğu için daha serttir. Sirloin’in kemikli olduğu yerlere kulüp bifteği denir.
Bonfile nasıl olmalı?
Aldığınız filetonun sinir ve yağdan arınmış olduğundan emin olun. Eğer fileto tavada pişirilecekse, tavanın yapışmaz bir yüzeye sahip olması çok önemlidir. Eti pişirmeden önce ince dilimler halinde kesmek daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.
En sağlıklı kırmızı et hangisi?
Sığır filetosu, biftek ve bonfile gibi işlenmemiş kırmızı etin yağsız kesimleri diğer çeşitlerden daha sağlıklı olabilir. Bunun nedeni işlenmemiş olmaları ve aşırı tuz, yağ ve koruyucu madde içermemeleridir.
Dana bonfile nasıl yumuşatılır?
Tuzlama: Etinizi tuzlayın ve yumuşaması için yaklaşık iki saat dinlendirin. Bunun nedeni tuzun etin protein yapısında reaksiyona girmesi ve eti daha yumuşak hale getirmesidir. Etinizde fazla tuz olmaması için etinizi 2 saat sonra suda bekletip bir peçeteyle kurulayabilirsiniz.
Etin iyisi nasıl belli olur?
Etinizin yüzeyi kuru olmamalıdır. Kuru bir yüzeye sahip et veya çok sulu et de iyi bir işaret değildir. Etiniz burnunuzu rahatsız eden ekşi, asitli gibi kokuyorsa, o etten uzak durmalısınız. Bazen tencerenizin kapağını açtığınızda bu kötü koku ortaya çıkabilir.
Biftek alırken nelere dikkat edilmeli?
Örneğin, biftek ve bonfile daha yumuşak ve daha az yağlıdır, rosto ve köfte gibi et yemekleri ise daha fazla yağ ve bağ dokusu içerebilir. Tazelik: Taze et daha lezzetli ve besleyicidir. Etin taze olup olmadığını anlamak için rengine, kokusuna ve dokusuna dikkat etmelisiniz.
Eti alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Etin ana rengi kırmızı ve parlak olmalıdır. Etin kokusuna dikkat edin: Etin kokusu da taze olup olmadığını anlamak için önemlidir. Taze etin kokusu hafif ve hoştur, ancak kötü, ekşi veya çürük bir koku hissederseniz eti satın almamalısınız.
Bonfile nasıl olmalı?
Aldığınız filetonun sinir ve yağdan arınmış olduğundan emin olun. Eğer fileto tavada pişirilecekse, tavanın yapışmaz bir yüzeye sahip olması çok önemlidir. Eti pişirmeden önce ince dilimler halinde kesmek daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.
Dananın en yumuşak eti neresidir?
Bonfile, rosto dana eti, antrikot (bonfile; dananın iki kürek kemiği arasından çıkarılıp şinitzelden çıkarılan kemikli et parçası) ve T-bone kesimleri dana etinin en yumuşak kısımlarıdır ve bu nedenle ızgara için mükemmeldir.
Antrikot alırken nelere dikkat edilmeli?
Etin görünümü: Etin rengi açık veya hafif koyu kırmızı olabilir. Et sıkı ve sıkı kalmalıdır; gevşek veya dağınık olmamalı veya lokal çürükler olmamalıdır. Etin hangi kısmı ne içindir? : Eğer döküm tavada veya ızgarada pişirmek istiyorsanız, dana belinden elde edilen et “rentique, sirloin veya tenderloin” olarak seçilmelidir.
Kontrfile ile biftek aynı mı?
Biftek: Biftek, arkada bulunan rosto etlerinin alt kısmından da elde edilir. Yağsız ve derisiz bir et olduğu için kızartma, haşlama ve fırınlama için uygundur. Fileto: Fileto, bifteğe benzer yağsız bir parçadır, biraz daha sert bir yapıya sahiptir ve filetodan daha serttir.